Despre mine

Mă numesc Alexandra Bucur și locuiesc în București. Prietenii îmi spun Sandra. Am început proiectul SaltyMap în 2018, mai întâi pe Instagram. Site-ul a apărut în 2020. La început mi-am dorit să împărtășesc fiecare experiență culinară pe care o găseam demnă de povestit. Scopul meu era și este în continuare ca oamenii să aibă o serie de sugestii validate atunci când aleg produse culinare, restaurante și cafenele. Sper ca experiențele împărtășite aici să economisească timp celor care vor să se bucure de ceva bun. Între timp, am început să împărtășesc și rețete pentru a susține oamenii în a găti acasă gustos, dar în mod simplu, cu ajutorul unor mici secrete.

Să începem însă cu începutul poveștii. Când am plecat de acasă, din Constanța, către Iași, unde am făcut facultatea, singură mea abilitate în bucătărie era să prăjesc ouă. Cartofii prăjiți erau mâncarea mea preferată (și încă fac parte dintre preferați) dar mi-era tare greu să-i pregătesc. Mai ales să-i tăi. Cred că toți avem un început dintr-acesta care acum ne face să zâmbim.

Anii au trecut, facultatea s-a terminat și eu m-am mutat în București. Aici am început să ies în oraș. De fiecare dată într-un loc nou. De fiecare dată comandând ceva nou. Așadar, cu timpul, am descoperit multe preparate, tehnici și culturi. Standardele mele s-au schimbat odată cu restaurantele de fine dining pe care le-am vizitat. Am început să caut și să descopăr orice fel de loc care produce și vinde de-ale gurii. M-am rătăcit prin piețe, băcănii, magazine gourmet și localuri de tot felul. Am vrut să experimentez atât în țară, cât și în străinătate. Și am început să călătoresc cu scopul ăsta.

Când călătoresc în străinătate, mă gândesc mai întâi la activitățile culinare pe care le pot face acolo. Încep să planific cercetând care este cea mai interesantă locație culinară din țară sau din orașul vizat. În ultimii ani, am mers la restaurante din Europa cu stele Michelin sau făcând parte din ghidul World’s 50 Best. Așadar, îmi place fine dining-ul, dar să nu te mire, îmi mai plac și piețele și mâncarea de stradă. Poți descoperi aici tot ceea ce încerc, de la fast food la gastronomie moleculară.

Dacă vrei să mă saluți sau să-mi povestești despre posibile colaborări, trimite-mi un mail sau lasă-mi câteva rânduri în formularul din pagina de Contact.

Create a website or blog at WordPress.com