Povestea SaltyMap

Ma numesc Alexandra Bucur si locuiesc in Bucuresti. Prietenii imi spun Sandra. Am inceput proiectul SaltyMap in 2018, mai intai pe Instagram. La inceput am facut-o pentru ca am vrut sa impartasesc fiecare experienta culinara pe care o gaseam demna de povestit. Scopul meu era si este in continuare ca oamenii sa nu piarda timpul si sa nu fie dezamagiti atunci cand aleg produse, restaurante si cafenele. Acum, impartasesc si retete pentru a arata tuturor ca gatitul acasa este simplu, daca stii cateva trucuri.

Sa incepem insa cu inceputul. Cand am plecat de acasa din Constanta, la Iasi la facultate, singura mea abilitate in bucatarie era sa prajesc oua. Atat. Cartofii prajiti erau mancarea mea preferata si inca fac parte dintre preferintele mele cand am nevoie de comfort. La inceput insa, pana si pe ei mi-a fost greu sa-i pregatesc. Mai ales sa-i tai. Cred ca toti avem un inceput dintr-acesta care acum ne face sa zambim.

Anii au trecut, facultatea s-a terminat si eu m-am mutat in Bucuresti. Aici am inceput sa ies in oras. De fiecare data intr-un loc nou. De fiecare data comandand ceva nou. Asadar, cu timpul, am descoperit multe preparate, tehnici si culturi. Standardele mele s-au schimbat odata cu restaurantele de fine dining pe care le-am vizitat. Am inceput sa caut si sa descopar orice fel de loc care produce si vinde de-ale gurii. M-am ratacit prin piete, bacanii, magazine gourmet si localuri de tot felul. Am vrut sa exerimentez atat in tara, cat si in strainatate. Si am inceput sa calatoresc cu scopul asta.

Cand calatoresc in strainatate, ma gandesc mai intai la activitatile culinare pe care le pot face acolo. Incep sa planific cercetand care este cea mai interesanta locatie culinara din tara sau din orasul vizat. In ultimii ani, am mers la restaurante din Europa cu stele Michelin sau facand parte din ghidul World’s 50 Best. Asadar, imi place fine dining-ul, dar sa nu te mire, imi mai plac si pietele si mancarea de strada. Poti descoperi aici tot ceea ce incerc, de la fast food la gastronomie moleculara.

Daca vrei sa ma saluti sau sa-mi spui despre posibile colaborari, trimite-mi un mail sau lasa-mi cateva randuri in formularul din pagina de Contact.

Cu drag,

Sandra